Történetünk

Hazánkban első alkalommal 1996-ban hirdették meg a Nemzeti Minőségi Díjat (most Nemzeti Kiválóság Díj), melyet egy új, független szervezet, a Minőségfejlesztési Központ (MIK) támogatta és irányította. Az NMD irányítása mellett a MIK kiépítette működési környezetét, melyben támogatás nyújtott a különböző szervezeteknek (mérettől és ágazattól függetlenül). Ezek a szervezetek a fejlődésük támogatásához az EFQM Kiválóság Modellt kívánták használni. A MIK az együttműködések és  tudásmegosztás ösztönzésére különböző kezdeményezéseket indított el (pl. csoportos kiválóság programok, benchmarking rendezvények) illetve  a legjobb gyakorlatok terjesztésére éves rendszerességgel meghirdette az NMD-hez kapcsolódó “Győztesek konferenciája” rendezvényt is. Ennek köszönhetően a hazai szervezetek európai szinten is kiemelkedő sikerességgel szerepeltek az EFQM European Quality Award pályázatokon.

A MIK utódszervezeteként létrejött Szövetség a Kiválóságért Egyesület célja:

  • A szervezetek kiváló működésének elérése érdekében minőségi és kiválósági díjak meghirdetése, szervezése az európai követelményrendszerek figyelembe vételével.
  • Az EFQM szervezetén keresztül elősegíteni a magyar szervezetek bekapcsolódását az európai üzleti kiválóság nemzetközi hálózati együttműködésbe a szervezetek legjobb gyakorlatának megismerése, továbbadása, adaptálása érdekében.
  • Együttműködés hazai és nemzetközi szakértőkkel az üzleti és a non-profit szférában működő szervezetek hatékonyságának, kiváló működésének elősegítése érdekében.
  • A kiváló szervezeti működés elismerése a fejlődés különböző fokozatában az európai elismerési rendszerhez illeszkedően.
  • Az ipari és szolgáltató szervezetek jó gyakorlatának továbbadása a közszolgálati szervezetek részére – oktatás, egészségügy, közigazgatás, közszolgáltató – a hatékonyabb működés érdekében.

EFQM Modell

Világszerte elismert keretrendszer

Közösségek

Tagok részére aktív EFQM csoportmunka

Elismerések

Bármely szervezet számára megfelelő

Események

Szövetség a Kiválóságért szervezés
Scroll to Top