SCLE-SFE - EFQM Esettanulmány

A hosszú távú siker kultúrájának megteremtése

Kihívás

Ennél nagyobb üzleti átalakítások nem nagyon léteznek. Az SCLE SFE 50 évvel ezelőtt villamosenergia-vezetékek építésével kezdte életét, elsősorban a vasút számára. Az üzletág az alállomások építésével, majd távközlési munkákkal bővült. A jövőre figyelve azonban az SCLE SFE alig több mint 20 évvel ezelőtt az elektronika felé fordult. A vállalat ma már az elektrotechnikától az algoritmusokig, a nagyfeszültségű mérnöki munkától a kiberbiztonságig minden területen dolgozik. Valójában az, hogy miként lehet folyamatosan az „egy szemet a jövőn” tartani, szinte pótolhatatlanná tette az SCLE SFE számára az EFQM Modell alkalmazását. Így 2015-ben az EFQM Global Award döntősök, 2021-ben pedig Global Award győztesek lettek. 

Ha az Ön ambíciója, hogy egy lépéssel a globális versenytársai előtt járjon, hosszú távú kapcsolatokat szilárdítson meg ügyfeleivel, támogassa alkalmazottiat és beszállítót, és mindezt átlátható és fenntartható módon tegye, akkor mire lehet szüksége? 

Megoldás

Az SCLE 2006-ban kezdett el az EFQM Modellel dolgozni, mert az megfelelt a szemléletüknek és a kultúrájuknak, de az új EFQM Modell bevezetése valóban segített a vállalkozásnak abban, hogy megszilárdítsa pozícióját. 

„Az új Modell valóban segít nekünk abban, hogy hosszú távú elképzeléseinkre összpontosítsunk – milyen lesz a piac 5, 10 vagy akár 15 év múlva” – mondja Jean-Francois Revel, az SCLE SFE ügyvezető igazgatója. „Rengeteg információt osztunk meg kulcsfontosságú érdekelt feleinkkel. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megjósoljuk a jövőt. Emellett segít a vállalati kultúra megerősítésében is, ami azt jelenti, hogy a döntéseket bizalommal lehet átruházni.” 

„Ami igazán erőteljes az esetünkben EFQM Modell alkalmazása terén az az, hogy ez egy egész vállalatra kiterjedő projekt. Minden vezető és minden csapat részt vesz benne. A mi filozófiánk azt jelenti, hogy a csapatok szinte úgy működhetnek, mint kis cégek egy nagy csoporton belül. És ez működik. Megvan ez az agilitásunk.”

Eredmény

SCLE wins the EFQM Global Award 2021
Ennél nagyobb üzleti átalakítások nem nagyon léteznek. Az SCLE SFE 50 évvel ezelőtt villamosenergia-vezetékek építésével kezdte életét, elsősorban a vasút számára. Az üzletág az alállomások építésével, majd távközlési munkákkal bővült. A jövőre figyelve azonban az SCLE SFE alig több mint 20 évvel ezelőtt az elektronika felé fordult. A vállalat ma már az elektrotechnikától az algoritmusokig, a nagyfeszültségű mérnöki munkától a kiberbiztonságig minden területen dolgozik. Valójában az, hogy miként lehet folyamatosan az "egy szemet a jövőn" tartani, szinte pótolhatatlanná tette az SCLE SFE számára az EFQM Modell alkalmazását. Így 2015-ben az EFQM Global Award döntősök, 2021-ben pedig Global Award győztesek lettek. 

„Az elmúlt 15 év alatt megháromszorozódott a méretünk, és minden alkalmazott segített meghatározni a vállalat értékeit, és hozzájárult a sikerhez.”


Jean-Francois Revel, vezérigazgató, SCLE
 
Scroll to Top