Skót közigazgatás (SDS)

A készségfejlesztési intelligencia széles körű alkalmazása 

Kihívás

Minden szervezet azt állítja magáról, hogy „előre tekintő”, de csak kevés olyan előrelátó és progresszív, mint a Skills Development Scotland (SDS). 

A köz szektorbeli ügynökségnek, amelynek feladata, hogy biztosítsa a skót vállalkozások és emberek számára a lehetőségeik kibontakoztatásához szükséges készségek fejlesztését, hosszú távon az egész országra vonatkozóan kell terveznie, ugyanakkor napi szinten is teljesítenie kell. 

A 2008-ban több szervezet összeolvadásával létrejött szervezet vezetői csapatának az EFQM Modell segített egységes célt és közös kultúrát kialakítani a belső változások és átrendeződések időszakában. 

A közelmúltban az EFQM modell segített az SDS-nek abban, hogy a szervezeti agilitás, az alkalmazkodóképesség és a folyamatos fejlesztés terén az élen járjon. 

Az elmúlt évben mindannyian saját bőrünkön tapasztalhattuk, milyen gyorsan változik a munka világa. A világjárvány számos ilyen változást felgyorsított, de az SDS nem hagyott ki semmit. 

Megoldás

Damien Yeates, az SDS vezérigazgatója szerint: „Az EFQM modell segít nekünk abban, hogy szervezetként biztosítsuk a célnak való megfelelésünket. Úgy véljük, hogy a modellel való munka hihetetlenül felkészített minket a COVID-19 kezelésére.” 

„Segített nekünk világosan megérteni a több mint 1700 ember mozgósításával járó kihívás természetét, amikor lezárásra került sor. Szinte egyik napról a másikra áttértünk az online környezetre, és a kommunikációt is fokoztuk. A munkatársaink annyira elkötelezettek voltak, és valóban mindent felülmúltak.” 

Az elmúlt néhány évben az SDS áttért a célorientált irányítás elosztott megközelítésére. „Az általunk Everyday Leadershipnek nevezett, a „három C” – egyértelműség, kompetencia és ellenőrzés – köré épülő vezetési módszerrel adunk felhatalmazást az embereknek, hogy elvégezzék a munkájukat” – mondja Damien. 

„Szervezetként már a világjárvány kitörésekor magasra tettük a lécet. Már régóta azt kérdeztük magunktól: ‘Mit és hogyan tudunk javítani? Hogyan érthetjük meg igazán azt az értéket, amit az ügyfeleink keresnek?’ Így amikor valóban szükség volt rá, hihetetlenül felkészültek voltunk. A keretrendszer igazi szigort adott nekünk.” 

Ez a szigor annak biztosítására is vonatkozik, hogy az SDS folyamatosan mérje és javítsa teljesítményét. A minőségbiztosítás és a folyamatos fejlesztés az SDS filozófiájának kulcsfontosságú része. 

Eredmény

2021-ben a Skills Development Scotland elnyerte az EFQM 7 csillagos elismerését 

 

Minden szervezet azt állítja magáról, hogy "előre tekintő", de csak kevés olyan előrelátó és progresszív, mint a Skills Development Scotland (SDS). 

A más ágazatokból érkező értékelők egyik előnye, hogy általában mindig friss gondolatokat hoznak, és a tapasztalatuk olyan, mint az aranypor. Olyanok, mint egy kritikus barát – arra ösztönöznek minket, hogy a saját környezetünkön túlra, sőt, a nemzetközi legjobb gyakorlatok irányába tekintsünk.”

 
Damien Yeates, vezérigazgató, SDS 
Scroll to Top