Bosch EFQM Esettanulmány

Kultúra megteremtése az innováció virágzásához

Kihívás

Az elmúlt 30+ évben az EFQM-modell nagyban hozzájárult a Bosch folyamatos innovációhoz és fejlesztéséhez.
 
1988-ban a Robert Bosch GmbH egyike volt annak a 14 európai vállalatnak, amely aláírta az EFQM létrehozására irányuló szándéknyilatkozatot. A cég azóta is saját útját járja a folyamatos fejlődésnek.
 
A németországi Blaichachban található üzemében a Bosch csúcstechnológiás rendszereket gyárt az aktív vezetői biztonság és az automatizált vezetés érdekében, beleértve a blokkolásgátló fékrendszereket, az elektronikus menetstabilizáló programokat és a kamerarendszereket.
 
Az üzem vezetése a folyamatos innováció kultúráját kívánta fejleszteni és fenntartani, javítani a meglévő folyamatokat és új termékek iparosítását.
 

Megoldás

Az EFQM-értékelések lehetőséget kínáltak a külső értékelőknek, hogy felmérhessék, hogyan teljesít a Bosch Blaichach saját céljaihoz képest, és javaslatokat tehetnek a további fejlesztésekre.
 
„Az EFQM-mel való együttműködés lehetőséget ad arra, hogy külső visszajelzéseket kapjunk kiváló értékelőktől” – mondta Anke Richmann, a Bosch Blaichach kereskedelmi üzemvezetője. „Ez a visszajelzés betekintést és ötleteket ad nekünk üzemünk vezetéséhez és fejlesztéséhez. A különböző hátterű EFQM-tagok széles köre pedig további ötleteket ad a további fejlesztéshez.”
Melanie Albrecht, a Folyamatos Fejlesztési Folyamat koordinátora szintén dicséri a modellt – és az EFQM értékelőit –, amiért segítettek a kívánt kultúra mérésében és alakításában az üzemen belül. „Nagyon fontos, hogy visszajelzést kapjunk az értékelőktől, ami segít nekünk a kultúránkra való reflektálásban és fejlesztésében.”
 

Eredmény

2017-ben a Bosch Blaichach/Immenstadt megkapta az EFQM Global Award díjat, 2021-ben pedig 7 csillagot, valamint a közös és megosztott cél megteremtésében nyújtott kiemelkedő teljesítményt kapott.
Az elmúlt 30+ évben az EFQM-modell nagyban hozzájárult a Bosch folyamatos innovációhoz és fejlesztéséhez.  1988-ban a Robert Bosch GmbH egyike volt annak a 14 európai vállalatnak, amely aláírta az EFQM létrehozására irányuló szándéknyilatkozatot. A cég azóta is saját útját járja a folyamatos fejlődésnek.  A németországi Blaichachban található üzemében a Bosch csúcstechnológiás rendszereket gyárt az aktív vezetői biztonság és az automatizált vezetés érdekében, beleértve a blokkolásgátló fékrendszereket, az elektronikus menetstabilizáló programokat és a kamerarendszereket.  Az üzem vezetése a folyamatos innováció kultúráját kívánta fejleszteni és fenntartani, javítani a meglévő folyamatokat és új termékek iparosítását.  

„Az új modell most arra is összpontosít, hogy a szervezetek hogyan ápolják szervezeti kultúrájukat. Véleményem szerint ez nagyon fontos, mert a kultúra óriási hatással van a termelékenységre, de sokkal inkább az innovációra és a kreativitásra.” 

Melanie Albrecht, Co-ordinator of Continuous Improvement Process

Tagság

1-Lorem ipsum dolor sit amet

Képzések

Lorem ipsum dolor sit amet

Kiválósági díj

Lorem ipsum dolor sit amet

EFQM Modell

Lorem ipsum dolor sit amet
Scroll to Top