Signify - EFQM Esettanulmány

Az ügyfelelégedettségre összpontosító folyamatos fejlesztési stratégia támogatása

Kihívás

A világítástechnikai ipar több mint 100 évig meglehetősen kiszámítható volt. A gyártók izzókat gyártottak és forgalmaznak. Az elmúlt néhány évben azonban az iparág gyors innováción ment keresztül, és vadonatúj technológiákat fejlesztett ki. Legalább kétszer. Először, amikor az izzókat kivonták a forgalomból a halogén izzók javára, majd később, amikor az iparág a LED-ek felé fordította a figyelmét. Illetve mostanában, amikor a világítás az interneten irányítható dolgok részévé vált. 

Sok szervezet beszél az átalakulásról. A Signify (korábban Philips Lighting néven ismert) azonban nem csak beszél, de teszi is ezt. A Signify előtt álló kihívás a teljesítmény, a folyamatok, a fenntarthatóság, a minőség és a vevői elégedettség folyamatos javítása. Ezzel párhuzamosan teljesen új termékcsaládok bevezetése, gyártása és forgalmazása a globális piac számára – olyan termékek, amelyek az Empire State Buildingtől kezdve az intelligens otthonokon át a városi farmokig mindent megvilágítanak. 

A megoldás, amelyet azonosítottak: alkalmazzuk az új EFQM Modellt, a szervezet minden szintjén – az igazgatótanácstól a gyárig.

Megoldás

„A folyamatos fejlesztés, az ügyfél elégedettségre és az üzleti kiválóságra való törekvés gondolata egyenesen a csúcsról jön” – mondja Thomas Lazer, a Signify minőségért és üzleti kiválóságért felelős globális vezetője.

„Vezérigazgatónk a vállalat DNS-ébe ágyazta az EFQM modellt.”

„Míg más eszközök és értékelési keretek azt mutatják, hogyan lehet egy minimális követelménynek „megfelelni”, az új EFQM Modell a stratégiai megközelítést állítja fókuszba. Egy nagyon kézzelfogható módot kínál arra, hogy összehasonlítsuk magunkat a céljainkkal. A Modell a Küldetés, Jövőkép és az értékek vizsgálatán keresztül megmutatja, hogy helyes-e az irány, illetve azt is, hogy a törekvéseink kellő kihívást jelentenek-e számunkra. Ezután segít a fejlődésben.”

„A kezdeti értékelések után az igazgatótanács a Modell segítségével cselekvési terveket dolgozott ki, majd így tett számos kulcsfontosságú egységünk is. Most pedig ezeket alkalmazzuk az egész vállalaton belül.”

A Signify célja, hogy felvirágoztassa az emberek életét, miközben tovább javít a jelenlegi szén-dioxid-semleges pozícióján, az ENSZ fenntartható fejlődési céljait alapul véve. A vállalat már most is világelső a világítás területén. Az EFQM Modell segítségével pedig tovább folytathatja a világosabb életek és egy jobb világ építésére irányuló programját.

„Az EFQM-ben az a jó – mondja Thomas -, hogy folyamatos fejlesztésekre ösztönöz. Segít világosan összehangolni a cselekvéseket a stratégiai célok megvalósításának elősegítése érdekében.”

„Ha a vállalat csak ugyanazt próbálja csinálni, amit eddig is csinált, akkor nincs szükség az üzleti kiválóságra. De ha olyan cégről van szó, mint a miénk, amelynek szuper agilisnak kell lennie, mert a piacuk folyamatosan változik, akkor az EFQM rendkívül hasznos.”

Eredmény

A Signify éves jelentései nagyon világos képet festenek arról, hogy merre tart a vállalat és, hogy MIÉRT. A kiválóságra való törekvés az egész vállalaton belül egyértelmű.

Sok szervezet beszél az átalakulásról. A Signify (korábban Philips Lighting néven ismert) azonban nem csak beszél, de teszi is ezt. A Signify előtt álló kihívás a teljesítmény, a folyamatok, a fenntarthatóság, a minőség és a vevői elégedettség folyamatos javítása. Ezzel párhuzamosan teljesen új termékcsaládok bevezetése, gyártása és forgalmazása a globális piac számára - olyan termékek, amelyek az Empire State Buildingtől kezdve az intelligens otthonokon át a városi farmokig mindent megvilágítanak. 

„Az EFQM módszertan segítségével Ön a legjobbakkal mérheti össze önmagát és törekvéseit, hogy magasra tőrjön és elérje stratégiai céljait.” 

 
Thomas Lazer, a Signify minőségért és üzleti kiválóságért felelős globális vezetője. 
Scroll to Top